Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ - ΠΑΤΕΛΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το Σχολείο μας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 η συγγραφέας Ελένη Χριστούλα - Πατελοδήμου.
Η επίσκεψη της στο σχολείο μας κράτησε πάνω από δύο ώρες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα όλα τα παιδιά βρήκαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλύτερα, να συζητήσουμε μαζί της θέματα που σχετίζονται με την παιδική λογοτεχνία και το ρόλο της στην εκπαιδευτική διαδικασία και να λύσουμε πολλές απορίες μας σχετικά με τη γέννηση ενός βιβλίου.
Η συγγραφέας Ελένη Πατελοδήμου είναι νηπιαγωγός. Η ίδια μας εκμυστηρεύτηκε πως από μικρή, στο σχολείο ακόμη, ονειρευόταν να γίνει ποιήτρια. Στην πραγματοποίηση του ονείρου της τη βοήθησε η καθημερινή της επαφή με τα παιδιά, αν και η ίδια δήλωσε πως εμπνέεται από παντού, «όπου και να βρίσκομαι μπορώ να εμπνευστώ».
Στα βιβλία της ασχολείται με σύγχρονα θέματα όπως η μόλυνση του πλανήτη μας και ο κοινωνικός ρατσισμός. Μιλήσαμε για τα πρότυπα στη ζωή μας και μας είπε πως για πρότυπα στη δική της ζωή έχει τους γονείς της και το δάσκαλό της τον οποίο ακόμη θυμάται με πολλή αγάπη.
Η ίδια επιδιώκει την επαφή της με όσα περισσότερα παιδιά μπορεί για να ακούει τις απόψεις τους, γι αυτό χαίρεται πάρα πολύ που βρίσκεται στο σχολείο μας. Στην ερώτηση ενός συμμαθητή μας αν νιώθει ανταγωνιστικά απέναντι στους συνάδελφους της, μας εκμυστηρεύτηκε με χιούμορ πως κρυφά μέσα της πολλές φορές ζηλεύει.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της διαβάσαμε βιβλία με ποιητικές συλλογές της και έτσι γνωρίσαμε το έργο της. Τις χαρίσαμε φύλλα της εφημερίδας μας, καθώς και δύο βιβλία με εικόνες και ζωγραφιές , εργασίες που κάναμε αφού επεξεργαστήκαμε το κείμενο «Να σώσουμε τον πλανήτη» μια ιστορία από το βιβλίο της «Το θεατράκι του μύλου».
Ακόμη όλα τα παιδιά της Ε΄ τάξης παρουσίασαν σε θεατρικό σκετς την ιστορία «Να σώσουμε τον πλανήτη» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας παρουσία της συγγραφέως που έμεινε ενθουσιασμένη από την παρουσίαση.
Έτσι η συνάντηση μαζί της πέρα από ευχάριστη ήταν και δημιουργική. Θα χαρούμε να την έχουμε πάλι στο σχολείο μας.


Η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης, Σιδοπούλου Ειρήνη




Η Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου γεννήθηκε το 1952 στο Γερακάρι Αγιάς της Λάρισας. Είναι νηπιαγωγός και εργάζεται σε νηπιαγωγείο της πόλης της Λάρισας. Ασχολείται με τη λογοτεχνία από μικρή ηλικία. Γράφει για μεγάλους και παιδιά κι έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς τρεις φορές. Το 1984 εμφανίζεται η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο 777 ποιήματα για μικρά παιδιά. Το 1993 εκδίδει τη συλλογή με τίτλο Γιορτάζουμε. Το 1998 παίρνει μέρος στην ποιητική συλλογή Οι εκμυστηρεύσεις των δεκαεννέα του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Την ίδια χρονιά η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά της απονέμει έπαινο για την ποιητική συλλογή
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ