Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

"31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ" - Β΄ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΦΙΣΑΣ

Οι μαθητές της Β΄τάξης,μαζί με τη δασκάλα τους κ.Γούτα Ουρανία κατασεύασαν αφίσα για την "Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης".



ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης είναι μέρα η οποία γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό. Οι φράσεις «Μάζευε κι ας είναι ρώγες» ή «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» είναι γνωστές σε όλους μας. Τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.
Αποταμίευση σημαίνει φυλάσσω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα. Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του σιγά σιγά πήραν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ότι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη . Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Επεξεργασία κειμένου – Μαθητές της Β΄ τάξης