Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας θέλαμε να οργανώσουμε και να δημιουργήσουμε τη βιβλιοθήκη μας, με δύο βασικούς στόχους α) να οργανωθεί και να λειτουργεί σύγχρονα και β) να αναπτύξει στους μαθητές του σχολείου μας τη φιλαναγνωσία.
Για την υλοποίηση των στόχων αυτών καταφέραμε η βιβλιοθήκη να έχει στον νέο καινούριο και ανεξάρτητο χώρο κατάλληλο εξοπλισμό, καινούριες βιβλιοθήκες – έπιπλα, που το κόστος τους καλύφθηκε από τα έσοδα του «Χριστουγεννιάτικου παζαριού» και η κατασκευή έγινε με τη βοήθεια όλων των δασκάλων του σχολείου μας, καθώς και πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης δανεισμού των βιβλίων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στόχος μας να λειτουργεί κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι αλλά και ένα απόγευμα την εβδομάδα στα πλαίσια των ωρών λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου. Επόμενος στόχος μας και βασικότερος ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας με όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στη φιλαναγνωσία των μαθητών του δημοτικού σχολείου μας.
Παρουσιάζοντας στην εφημερίδα μας φωτογραφίες από τον νέο χώρο για τον οποίο είμαστε περήφανοι πιστεύουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να αγαπήσουν το βιβλίο και το σπίτι του που είναι η βιβλιοθήκη.