Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η 15η Σεπτεμβρίου ανακηρύχτηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 8 Νοεμβρίου του 2007.Επίσης γιορτάστηκε σε άλλα 158 κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα οπού γεννήθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα δύο χιλιάδες χρόνια πριν.
Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλλιεργήσει αρχές και αξίες που συνδέονται με την ποιοτική δημοκρατία. Το κοινοβούλιο προγραμμάτισε την διαμονή περισσότερων 15.000 σχολεία ειδικού εντύπου με το κείμενο της Δημοκρατίας.
Ως σχολείο συμμετείχαμε κι εμείς στο πρόγραμμα αυτό γράφοντας εκθέσεις(η ΣΤ΄ τάξη) και ζωγραφίζοντας (η Ε΄ τάξη) σχετικά με τη δημοκρατία.
Μία από τις ζωγραφιές του σχολείου μας (που ζωγράφισε η Ιωάννα Θώμου) εκτέθηκε στη νομαρχία και στάλθηκε στην περιφέρεια.



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008
Αγαπητέ ,κύριε Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Είμαι μία μαθήτρια που βρήκα την ευκαιρία να πω κι εγώ την άποψή μου για τη δημοκρατία, Απευθύνομαι σε εσάς διότι κατέχετε την ανώτατη θέση.
Στη θέση αυτή σας τοποθέτησε ο Ελληνικός λαός, γιατί στη δημοκρατία ο λαός αποφασίζει ποιοι είναι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα της δημοκρατίας και πως η δημοκρατία είναι απαραίτητη σε κάθε σύγχρονο κράτος καθώς συμβάλει στην ευημερία των πολιτών.
Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα για την περιφρούρηση της δημοκρατίας.
Πρώτα απ’ όλα η πολιτεία οφείλει να φροντίσει την εξωτερική ασφάλεια λύνοντας ειρηνικά τις διαφορές με άλλους λαούς.
Όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες οφείλουν να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων , όπως η χρήση ναρκωτικών, η εγκληματικότητα και η μόλυνση του περιβάλλοντος.
Μια σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να αγκαλιάζει και τους μετανάστες παρέχοντάς τους τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της χώρας που ζουν. Έτσι μόνο θα νιώσουν ασφάλεια και θα αγαπήσουν την νέα τους πατρίδα.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα παιδιά που είναι το μέλλον. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και θα προοδεύσουμε.
Βέβαια τις προσπάθειες αυτές πρέπει να τις στηρίξουμε και εμείς γιατί διαφορετικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Ελπίζω οι απόψεις μου να ληφθούν σοβαρά υπόψη από εσάς.
Με εκτίμηση Νίνα Σπύρου ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού