Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο ΄Άγιος Βαλεντίνος γεννήθηκε στην Ιταλία το 175 μ.χ και πέθανε 14 Φεβρουαρίου το 273 μ.χ. Συνήθιζε να προσφέρει αγάπη σε όλον τον κόσμο. Καταδικάστηκε σε θάνατο από τον Κλαυδιο Β΄ γιατί πάντρευε κρυφά τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα δεν γιορτάζεται η μνήμη του συγκεκριμένου αγίου, ο οποίος άλλωστε δεν μνημονεύεται στα επίσημα χριστιανικά εορτολόγια, καθολικό και ορθόδοξο.
Αυτό που γιορτάζεται είναι ο έρωτας, ο οποίος ήταν και δικό μας παιδί. ΄Έλληνας δηλαδή! Ο Έρωτας (Έρως) στην Ελληνική μυθολογία ήταν θεός. Ήταν ο καρπός της θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης και του θεού του πολέμου Άρη.
Αν και ο εξοπλισμός του είναι παλιάς τεχνολογίας (τόξο, βέλη), είναι παρ' όλα αυτά αρκετά αποτελεσματικός και καταφέρνει με τις επιθέσεις του να διασπάσει κάθε αμυντικό σύστημα. Αυτές τις πολεμοχαρείς ιδιότητες τις κληρονόμησε από τον πατέρα του. Στην μητέρα του οφείλει μάλλον την σχέση του με τα λουλούδια. Βλέπετε το πιο διάσημο ερωτικό λουλούδι, το τριαντάφυλλο, οι Αρχαίοι το είχαν αφιερώσει στην Αφροδίτη και συνήθιζαν να της προσφέρουν τριαντάφυλλα, για να την καλοπιάσουν μήπως και πει καμιά κουβέντα παραπάνω στον σκανταλιάρη γιο της.
Έτσι το έθιμο της προσφοράς λουλουδιών έμεινε μέχρι τις μέρες μας. Αν λοιπόν συνηθίζουμε να προσφέρουμε λουλούδια κάθε 14 Φεβρουαρίου, είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε τρεις ανθρώπους ευτυχισμένους. Εμάς, το πρόσωπο που αγαπάμε, και τον ανθοπώλη της γειτονιάς μας!
Η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία επιμένει πως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ξενόφερτο προϊόν.


Οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης Κωνσταντινίδου Ελευθερία & Σπύρου Νίνα