Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα , 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε στο σχολείο μας όπως κάθε χρόνο η 35η λαμπρή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στη γιορτή μας θυμηθήκαμε ότι οι φοιτητές αγωνίστηκαν για το δικαίωμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας και πλήρωσαν ακόμα κάποιοι και με τη ζωή τους.
Η συγκέντρωση των μαθητών έγινε στις 8:30 το πρωί. Όλοι οι μαθητές είδαμε αρχικά σλάιτς με εικόνες του πολυτεχνείου και ακολούθησε ομιλία της κυρίας Ουρανίας Γούτα σχετικά με τα γεγονότα της εποχής.
Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια από την Δ΄ τάξη ( το χελιδόνι, ο δρόμος κ.α.). Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές της Ε΄ τάξης και της ΣΤ΄ τάξης. Ο εορτασμός έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Όλοι οι μαθητές και περισσότερο εμείς οι μεγαλύτεροι της ΣΤ΄ τάξης νιώσαμε τεράστια ευγνωμοσύνη γι΄ αυτά τα παιδιά που προασπίστηκαν τη δημοκρατία και ξεκίνησαν μια νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία. Αλλά καταλάβαμε και κάτι σημαντικό , ότι η προάσπιση υψηλών αξιών, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτούν συλλογικούς αγώνες και μαζική συμμετοχή στα κοινά. Καθένας από εμάς , τους αυριανούς πολίτες , φέρει ιερό καθήκον για την περιφρούρηση των δημοκρατικών μας θεσμών, την εμβάθυνση της ελληνικής δημοκρατίας, την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα μας.


Επιλογή κειμένου –επεξεργασία ΣΤ΄ τάξη