Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Φορητό πλανητάριο στο σχολείο μας


Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, αλλά και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του νηπιαγωγείου Δισπηλιού, έζησαν μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με προβολές μέσα στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
Πρόκειται για μια φορητή εγκατάσταση με διάμετρο 6 μ. και ύψος 3 μ., με τις εικόνες να προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου.



Την εμπειρία του από την εκδήλωση αυτή μας μεταφέρει
με ένα ωραίο κείμενο ένας μαθητής της Δ΄ τάξης του σχολείου μας! 


Το Ταξίδι μας στο Σύμπαν
Επίσκεψη του Κινητού Πλανητάριου στο σχολείο μας!

 Αυτή την εβδομάδα στο σχολείο μας ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το Κινητό Πλανητάριο μας επισκέφτηκε. Όλη την εβδομάδα ανυπομονούσαμε και τώρα η μέρα είχε φτάσει!



Είδαμε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Άρη, Δία, Αφροδίτη, Γη, Ουρανό κ.τ.λ. και γνωρίσαμε ένα μετεωρίτη με το πιο περίεργο σχήμα ο οποίος ζυγίζει δέκα εκατομμύρια τόνους. Απίστευτο! Παρακολουθήσαμε επίσης τα διαστημόπλοια και πως προσγειώνονται στην Σελήνη. Όμως η πιο εντυπωσιακή εικόνα ήταν τα τηλεσκόπια με τα οποία μπορεί κάποιος να δει εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.
Όλα τα παιδιά χαρήκαμε αυτήν την εμπειρία! Κατανοήσαμε έτσι καλύτερα τον κόσμο και την δική μας θέση στο απέραντο σύμπαν.