Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής


Το Σχολείο μας, επιδιώκει να διαμορφώσει μια κουλτούρα Υγιεινής Διατροφής.
 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2019 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δράσεις  πάνω στη σωστή διατροφή και άσκηση που σκοπό είχαν, να αναδείξουν την σημασία που έχει η διατροφή για την υγεία και ευεξία του οργανισμού, για την ανθεκτικότητα στις διάφορες ασθένειες, όπως και για την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Η ημέρα μας άρχισε τρώγοντας το πρωινό, κολατσιό στην αυλή του σχολείου!Έπειτα, πήραν τη σκυτάλη οι  μαθητές της Β’ και Ε΄ δημοτικού φτιάχνοντας με τη βοήθεια της γυμνάστριας του σχολείου μας κ. Κράτσιου Καλλιόπης νόστιμα κουλουράκια.


 Ακολούθησαν οι τάξεις Γ΄ Και Δ΄ δημοτικού που έφτιαξαν μπάρες  με βάση τη βρώμη το μέλι και τους  ξηρούς καρπούς και κατόπιν η Στ΄ τάξη που δημιούργησε νόστιμες φρουτοσαλάτες.


Το τέλος της ημέρας μας βρήκε όλους πιο συνειδητοποιημένους σε θέματα διατροφής, γνωρίζοντας πια πώς μπορούμε να εντάξουμε υγιεινά γεύματα στο διαιτολόγιό μας. Άλλωστε, όπως συνήθιζε να λέει στην αρχαιότητα ο Ιπποκράτης « Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».