Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γιορτή του "Πολυτεχνείου" στο σχολείο μας

Η  "γιορτή για το Πολυτεχνείο", συμβολίζει την προσήλωση των πολιτών στην ελευθερία απέναντι σε ανελεύθερα καθεστώτα, δηλαδή την προσήλωση στη Δημοκρατία.
Συμμετέχοντας στη γιορτή για το Πολυτεχνείο και ακούγοντας τα λόγια της δασκάλας μας κ. Τρύφου Αλεξάνδρας που προλόγισε την γιορτή μας, καταλάβαμε ότι η Δημοκρατία, δηλαδή η δυνατότητα των ανθρώπων να ζουν ως αυτόνομοι και ανεξάρτητοι  πολίτες μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, δεν είναι βέβαια ανοχύρωτη, αλλά δεν είναι και άτρωτη.
Χρειάζεται συνεπώς διαρκής προβληματισμός, αγώνας και συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής.
Βλέποντας τα σχετικά βίντεο και τα ντοκουμέντα, που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά της Έκτης τάξης, από εκείνη την εποχή, καταλάβαμε ότι τα μηνύματα του 1973 είναι τα ίδια με του 2014 δηλαδή όχι στις αυταρχικές συμπεριφορές, όχι στις προσπάθειες υποβολής αδικίας σε βάρος των πολλών για χάρη των λίγων,  ναι στον ενεργό πολίτη που αντιστέκεται και αγωνίζεται, ναι στην συλλογική δράση, ναι στο δικαίωμα που έχουμε όλοι να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον της νεολαίας αλλά και όλων μας.
Προσπαθώντας για όλα αυτά δικαιώνουμε όλους τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Στη γιορτή μας τραγούδια, τραγούδησαν οι μαθητές της Πέμπτης τάξης.
Η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο τραγουδισμένο από όλους τους μαθητές του σχολείου μας.