Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

E-twinning - Νέα αποστολή


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης έχουν για το μήνα Μάρτιο μια καινούρια «αποστολή» στο πρόγραμμα e-twinning.
Το νέο τους έργο έχει τον τίτλο : « Little Twinnys adventures in Europe». ( Οι περιπέτειες του μικρού Twinny στην Ευρώπη ).
Η κεντρική ιδέα του έργου έχει ως εξής: Ο Etwinny είναι ένα μικρό αγόρι (συμβολικός φίλος ) που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη προσκεκλημένος από τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Σε κάθε τόπο τον φιλοξενούν σαν να ήταν αληθινό παιδί και τον ξεναγούν έχοντας τον μαζί τους σε καθημερινές δραστηριότητες.
Βγάζουν φωτογραφίες και γράφουν το ημερολόγιο της επίσκεψης.
Στη συνέχεια αναρτούν όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, στον ιστότοπο του προγράμματος καθώς και σε μία ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον Etwinny.
Στη σελίδα αυτή ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει το ταξίδι του και μέσα από αυτό να έρθει σε επαφή με νέους τόπους, ανθρώπους, κουλτούρες και νοοτροπίες.
Εμείς οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα φιλοξενήσουμε τον Etwinny την εβδομάδα 20-25 Μαρτίου.
Σκεφτήκαμε να τον καλέσουμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να γιορτάσει μαζί μας την εθνική μας εορτή, της 25ης Μαρτίου. Θεωρήσαμε ότι είναι μία ξεχωριστή μέρα που δεν είναι ευρύτατα γνωστή στην Ευρώπη και θα είχε ενδιαφέρον να τη μοιραστούμε.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση του Etwinny θα βρείτε στο blog της τάξης μας : «Bloggers... από κούνια».