Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ του σχολείου μας

Φέτος θέλαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα λίγο διαφορετικό από όλα όσα είχαμε κάνει τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι σκεφτήκαμε , ψάξαμε και βρήκαμε ότι φέτος θα ασχοληθούμε με τα ομαδικά παιχνίδια. Παιχνίδια που παίζουμε στην αυλή του σχολείου, στο πάρκο με τους συμμαθητές και φίλους μας. Παιχνίδια απλά, παιχνίδια που μάθαμε από άλλους, κλασικά παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια που θα ανακαλύψουμε μόνοι μας.         
   Πόσες φορές, όταν μαζευόμαστε στην αυλή του σχολείου ή στο πάρκο ή στις εκδρομές μας, δεν δημιουργούμε ένα παιχνίδι από το «τίποτα», με μια μπάλα, με ένα χαρτί,, με ένα ξύλο, με ένα πλαστικό μπουκάλι. Εκείνη την ώρα το «τίποτα» γίνεται «κάτι» που δημιουργούμε με τη φαντασία μας και με το κέφι μας και παίζουμε ώρες όλοι μαζί, διασκεδάζοντας και με την ευχαρίστηση ότι παίζουμε κάτι δικό μας ή κάτι παλιό με διαφορετικό τρόπο.
   Αυτό θέλουμε να κάνουμε φέτος όλοι οι μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης του σχολείου μας. Να παίξουμε και να διασκεδάσουμε και να συνδέσουμε την καθημερινότητά μας με τη σχολική καθημερινότητα.
  Καθώς ψάχναμε και συγκεντρώναμε τις ιδέες μας, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλους φίλους από άλλα σχολεία, που θα τους άρεσε η ιδέα μας, να πραγματοποιήσουν και αυτοί την ίδια εργασία και μέσα από τα «παιχνίδια» μας να γνωριστούμε, να συνεργαστούμε, να γίνουμε φίλοι και γιατί όχι να συναντηθούμε όλοι μαζί στις αυλές των σχολείων μας. 
   Στο κομμάτι της συνεργασίας μας βοήθησαν οι δάσκαλοί μας και έτσι βρέθηκαν φίλοι - συμμαθητές που τους άρεσε η ιδέα μας και είναι οι μαθητές της Ε΄, ΣΤ΄ τάξης και του Τμήματος Ένταξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού.
  Έτσι αφού έγινε η επικοινωνία των διευθυντών των σχολείων Δισπηλιού και 4ου Άργους Ορεστικού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρήκαμε από κοινού τον τίτλο του προγράμματός μας που είναι: 

  «Με παιχνιδοκαμώματα… συνεργαζόμαστε και συναντιόμαστε».


  Στόχοι μας, να παίξουμε, να κατασκευάσουμε, να γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε, να ευαισθητοποιηθούμε στη χρήση «μη χρήσιμων» υλικών στα παιχνίδια μας, να αποκτήσουμε εμπειρίες, να προωθήσουμε την άμιλλα και να γίνουμε φίλοι.

           Να και η αφίσα του κοινού προγράμματός μας!!!