Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δράσεις (2)


«Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το Μέλλον» ήταν το κεντρικό σύνθημα της φετινής 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και αυτό ακριβώς έκαναν οι μαθητές του σχολείου μας, συμμετέχοντας στις ποικίλες αθλητικές δράσεις που οργανώθηκαν  από τη Γυμνάστρια κ. Κράτσιου Καλλιόπη και από το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου.

Στόχος ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η άθληση αποτελεί πρωτίστως μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα, το μέσο, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Νωρίς το πρωί, στο προαύλιο του σχολείου μας, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν στην προτεινόμενη – από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας – εναρκτήρια δράση και κρατώντας ψηλά, μπαλόνι, αερόμπαλα και μπάλα πετοσφαίρισης (για τις τάξεις Α΄- Β, Γ΄- Δ ΄ και  Ε΄- ΣΤ΄ αντίστοιχα),  αντάλλαξαν πάσες, ο ένας στον άλλον, μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες… 

Ακολούθησαν και άλλα παιχνίδια με τις μπάλες!