Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή στο διαγωνισμό "Αν τα δέντρα μιλούσαν..."

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό  Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2010-2011 το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Οίκαδε (εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου) με θέμα: "Αν τα δένδρα μιλούσαν…".
Η τάξη που συμμετέχει είναι η Δ΄ τάξη με ένα ομαδικό έργο κολλάζ με την καθοδήγηση και βοήθεια των δασκάλων κ. Βάσκου Ιωάννη (δάσκαλος της τάξης) κ. Καραγεωργίου Ιωάννη (δάσκαλος Ολοήμερου Σχολείου) και της κ. Πρωτόγερου Ελευθερίας (δασκάλας Εικαστικών).
Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει μέσω της τέχνης στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία του δέντρου για τον άνθρωπο και του δάσους ως πηγή ζωής, τους κινδύνους που το απειλούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το προστατέψουμε.
Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν τον Μάιο του 2011 σε κεντρικό  εκθεσιακό χώρο της Αθήνας, σε μία 4ημερη έκθεση ανοιχτή στο κοινό.
Τα έργα θα αξιολογήσει 7μελής επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες θα επιλέξει και θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τα έργα που θα ξεχωρίζουν σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.