Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ευχές

Όλοι οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού
σας εύχονται
"Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση"


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Παιδικό θέατρο από την ομάδα HIPPO

Την Δευτέρα 2 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική πρόταση με τίτλο  «Καρμάντηλος» του Νίκου Τσιώτσου, από την ομάδα HIPPO.

Η ιστορία
Σε μια μακρινή χώρα  (ίσως όχι και τόσο μακρινή..) την Γκρικαράγουα όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για την διοργάνωση των επίσημων αθλητικών αγώνων. Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε όσο γρήγορα θέλει ο Καρμάντηλος, ηγέτης της Γκρικαράγουας, και αυτό του προκαλεί άγχος και κατά συνέπεια αϋπνία και κατάργηση της αυστηρής του δίαιτας! Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν από μία παρεξήγηση θεσμοθετείται ένα πρωτοφανές άθλημα: το «άλμα επί κοντών» και αυτό πυροδοτεί την οργή των Νάνων της Τασνανίας… Οι Νάνοι σαμποτάρουν τις εργασίες, εξαφανίζοντας όλες τις πίστες των αγωνισμάτων και στήνοντας στην θέση τους ένα μεγαλοπρεπές λούνα παρκ.  Ο Καρμάντηλος μετά από έναν νευρικό κλονισμό πάει να ελέγξει την κατάσταση – και καταλήγει στην «παγίδα των Νάνων», το τρομερό τρενάκι του τρόμου… Η τρομάρα που θα πάρει εκεί, θα τον κάνει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τους αγώνες.
Νάνοι, Γίγαντες, πουλιά που μιλούν, γιατροί, νοσοκόμοι, ελεγκτές εισιτηρίων και πλήθος άλλων προσώπων ερμηνευμένα με κέφι, πάθος, ευρηματικότητα και τρελό ρυθμό από νέους ταλαντούχους ηθοποιούς.


Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κώστας Βοζίκης, Τάσος Δημητρόπουλος, Ανδρομάχη Μακρίδου.







2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Το 2012 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Μεξικού. Το μήνυμα το έγραψε ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας Francisco Hinojosa, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1954 και είναι ένας από τους πολυγραφότερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά. Έχει γράψει 40 βιβλία (ποιήματα, διηγήματα, ταξιδιωτικά, δοκίμια και βιβλία για παιδιά και νέους), από τα οποία τα πιο γνωστά είναι το ιστορικό μυθιστόρημα A golpe de calcetin( Με τα πόδια), La peor senora del mundo( Η χειρότερη κυρία του κόσμου) και Anibal y Melquiades(Αννίβας και Μελχιάδης). Στα έργα του επικρατεί το χιούμορ και η φαντασία.
Την αφίσα τη φιλοτέχνησε ο Μεξικανός εικονογράφος Juan Gedovius, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και δηλώνει ότι είναι επίσης αφηγητής, «αδιόρθωτη κουκουβάγια» και «ψαράς θαλάσσιων δράκων». Έχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 60 έργα του, έχει τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τα : Trucas (Τρούκας), Ribit (Ρίμπιτ), και Morado al cubo (Ο μωβ κύβος).

 Η αφίσα